Vidovićeva četvrta u bacanju koplja

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Najvrednije rezultate na Balkanskom atletskom prvenstvu, koje je održano u rumunskom gradu Piteštiju, od takmičara iz Republike Srpske ostvarili su atletičari banjalučkog Borca.

Iako nisu uspjeli da stignu do medalje, Banjalučani su u nekoliko disciplina bili vrlo blizu uspjeha. Aleksandra Vidović je u bacanju koplja zauzela četvrto mjesto s rezultatom 42,82 metra, dok je Nikolija Stanivuković bila peta u sedmoboju sa 4.297 bodova. Treba istaći da je u svojoj najboljoj disciplini, skoku uvis, popravila lični rekord za dva centimetra i on sada iznosi 1,73 metra.

Stefani Vukajlović (na fotografiji) je u bacanju kladiva sa 46,37 metara osvojila šesto mjesto, dok je veteranka Gorana Tešanović bila sedma u bacanju diska (44,29) i bacanju kugle (12,94).

“Pored ovih rezultata, istakao bih mušku štafetu 4×100 metara, koju su činili Nikola Brkić, Boris Dragoljević, Luka Radoš i Sait Huseinbašić, sve članovi Borca. Rijetko se dešava da iz jednog kluba budu svi članovi reprezentativne štafete, na šta smo ponosni. Oni su zauzeli peto mjesto, uz rezultat 42,53 sekunde”, rekao je Nebojša Matijević, trener Borca.

Atletičari iz BiH su osvojili 3 medalje. Zlatom i srebrom u bacanju kugle okitili su se Hamza Alić (19,13) i Kemal Mešić (18,96), dok je Amel Tuka bio bronzani na 800 metara (1:50.57). Reprezentacija BiH je zauzela osmo mjesto u konkurenciji 15 država.