Španovićeva sjajna u Judžinu!

[dropcap]ŠANGAJ[/dropcap] Srpska atletičarka Ivana Španović je na mitingu Dijamantske lige u Judžinu oborila nacionalni rekord i postavila najbolji svjetski rezultat ove godine.

Ona je poboljšala svoj lični rezultat za tri centimetra i tako postavila nove granice nacionalnog rekorda koji sada iznosi 6,88m, piše B92.

Ovo je najbolji rezultat na svijetu ove godine, tačno toliko bilo je dovoljno za pobedu kao i prvo mesto u sveukupnom poretku Dijamantske lige.

Najbolje skakačice svijeta potrudile su se da svojim rezultatima obezbijede maksimalan užitak ljubiteljima atletike. Takmičenje u Judžinu bilo je vrlo uzbudljivo i neizvestno do samog kraja, a veliku ulogu u tome imala je i Ivana.

Srpska rekorderka je imala odličnu seriju skokova: 6.77m, 6.75m, 6.62m. U četvrtoj seriji Ivana je napravila novi nacionalni rekordo 6.86m koji je u tom trenutku bio dovoljan za treće mjesto. Zatim je uslijedio skok od 6.77m i taman kada smo pomisli da pobjeda ide u ruke Darije Klišine koja je već imala zabilježenih 6.88m, Španovićeva daje sve od sebe u posljednjom pokušaju, preuzima vođstvo i pobjeđuje sa novim nacionalnim rekordom i rezultatom 6,88m.

Odlična skakanja imale su sve atletičarke, čak 5 najboljih rezultata sezone, ali ni aktuelne svjetske šampionke Britni Ris na otvorenom i Eloiz Lesuer iz dvorane, ni večita Ivanina rivalka Darija Klišina, nisu mogle da stanu na put najboljoj srpskoj atletičarki.

„Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting, posebno takmičenje i posebno draga pobeda. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji. Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret“ izjavila je Španovićeva.

Ivana Španović poslije mitinga u Šangaju i Judžinu zauzima vodeću pozicija sa ukupno šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske Lige je očekuje u Oslu 11.juna 2014.