Španović peta na mitingu u Oslu

[dropcap]OSLO[/dropcap] Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je večeras peto mjesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu daljinom od 6,67 metara.

Poslije trećeg mitinga Dijamantske lige rekorderka Srbije i dalje zauzima vodeću poziciju u sveukupnom poretku tog takmičenja.

Prvo mjesto u Oslu osvojila je Amerikanka Tijana Bartoleta s najboljim svjetskim rezultatom ove godine – 7,02 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,78) i Amerikanke Funmi Jimoh (6,71).

“Nisam se osećala baš najbolje. U drugoj seriji skočila sam solidnih 6,67, isto koliko i Darija Klišina. Međutim, ovog puta ona je imala bolju seriju skokova i zaslužila poziciju ispred. Večeras su u Oslu ‘proskakale’ i ostale devojke što samo govori u prilog da je konkurencija u skoku u dalj izuzetno jaka i izjednačena”, izjavila je Španovićeva, a prenosi pres služba srpske atletičarke.

Ona je dodala da svako takmičenje upravo to čini posebno uzbudljivim i nepredvidivim.

“Raduje me da i dalje zauzimam vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu. Imamo dugu sezonu i očekuje me još dosta takmičenja ove godine, a sledeće već ovog vikenda na stadionu Crvene zvezde. U pitanju je finale Kupa Srbije, te koristim priliku da pozovem publiku u što većem broju, da uživaju u atletici i bolje upoznaju srpske šampione”, kazala je Španovićeva, navodeći da se još osjeća umorno od puta u Šangaj i Judžin, kao i da su joj nedostajali savjeti trenera Obradovića koji večeras nije bio s njom u Oslu.

Finale Kupa Srbije izborno je takmičenje za ekipno prvenstvo Evrope, koje se održava 21. i 22. juna u Rigi.