Propusnice za Evropu

[dropcap]PRNJAVOR[/dropcap] Atletska sezona u Republici Srpskoj privodi se kraju, a u subotu poslijepodne Prnjavor će biti domaćin i organizator klupskog kros prvenstva Republike Srpske i BiH.

“Imamo idealnu stazu na ekonomiji ergele u prigradskom naselju Lužani, gdje očekujemo nastup takmičara iz najmanje deset gradova. Već nekoliko puta bili smo domaćini takmičenja, koje i pored finansijske krize okuplja veliki broj klubova”, naglasio je Dalibor Vrhovac, sekretar Atletskog kluba “Prnjavor”, za Glas Srpske.

Takmičenja će biti održana u muškoj i ženskoj konkurenciji, za seniore i juniore, a pobjednici stiču pravo nastupa početkom februara na klupskom kros prvenstvu Evrope.

Prošle jeseni čak tri ekipe iz Republike Srpske, kao klupski šampioni BiH, stekle su pravo nastupa na prvenstvu Starog kontinenta, ali nijedna nije otputovala na takmičenje.

“Šteta je što nadležne institucije ne mogu obezbijediti novac za naš odlazak na evropska prvenstva. Mnogi, nažalost, ne shvataju da se ulaganje u atletiku i talentovane takmičare višestruko vraća”, rekla je Jelena Gajić, mlada šampionka i višestruka prvakinja BiH u seniorskoj konkurenciji.

Prnjavorska juniorska ekipa brani prvo mjesto, ali će ovog puta biti oslabljena odsustvom sestara Đurđice i Đurđijane Peulić, koje su prestale da treniraju, jer su školovanje nastavile u Sloveniji.

Subotnje trke na Lužanima počinju u 13 časova, a dolazak su najavili i brojni ugledni atletski stručnjaci iz BiH.