Voznijacki: Prijetili mi smrću tokom meča, a organizatori ništa

Danska teniserka Karolina Voznijacki rekla je da je njenoj porodici prijećeno smrću na turniru u Majamiju, tokom njenog meča sa Portorikankom Monikom Puig.

Voznijacki je izgubila od Puig sa 6:0, 4:6, 4:6.

“Izgubila sam težak meč od odlične protivnice i prijateljice Monike Puig. Svjesna sam da se tenis sastoji od pobjeda i poraza. Međutim, tokom meča ljudi iz publike su prijetili mojoj porodici, prijetili su smrću mojoj majci i ocu, nazivali me imenima koja ne želim da ponovim… a obezbjeđenje i organizatori nisu uradili ništa da to spriječe, a čak su i svjesni da se to dogodilo”, saopštila je Voznijacki na “Tviteru”.

Direktor turnira Džejms Blejk rekao je da je publika bila “glasna i da je strasno navijala”, ali da organizatori, funkcioneri WTA i obezbjeđenje pored terena nisu bili svjesni da se teniserkinoj porodici prijetilo. Voznijacki se na te uvrede žalila kod sudije tokom meča, ali Blejk je rekao da organizatori nisu znali za prijetnje.

“Da smo bili obavješteni, situacija bi odmah bila riješena”, dodao je on.

Osvajačica ovogodišnjeg Australijan opena rekla je da se nada da će organizatori turnira u Majamiju ozbiljno shvatiti njenu žalbu na ponašanje navijača i poželjela je Moniki Puig sreću na turniru.

“To je užasan primjer za naredne generacije tenisera i navijača”, navela je Voznijacki.

(Agencije)