Vimbldon odbio Novakovu molbu

[dropcap]LONDON[/dropcap] Prva nedjelja turnira tradicionalno je dan pauze na Vimbldonu, a organizatori ne žele to da promjene uprkos učestalim molbama teniserki i tenisera.

I Novak Đoković je poslije pobjede nad Congom rekao da bi u Ol Ingland Klabu trebalo da razmisle o promjeni tog pravila.

“Dan je bio predivan, nije bilo kiše, a ceo dan nije odigran nijedam meč. Nijedan drugi Gren slem turnir nema takvo pravilo. Mislim da bi trebalo porazmisliti o tom pravilu“, izjavio je Đoković, a prenosi B92.

“Svi znamo da je tradicija nešto što se brižljivo neguje u Ol Ingland Klabu i mi to poštujemo, ali ima nekih pravila za koja verujem da bi trebalo da budu promenjena za dobrobit igrača i za dobrobit redosleda“, dodao je srpski teniser.

Neki igrači, poput Stanislasa Vavrinke, zbog kiše su igrali samo dva meča prve nedjelje, što će im znatno otežati raspored u drugoj.

“Lopes i ja igraćemo tri dana u nizu, zavisi ko se plaisra u četvrtfinale. Ali ništa ne može da se uradi, moramo to da prihvatimo. Oni rade šta hoće, uopšte ne slušaju igrače, rade samo ono što misle da je dobro za njih“, besan je Vavrinka.

Međutim, organizatori turnira nemaju sluha za molbe igrača – portparol Ol Ingland Klaba izjavio je da “nema šanse“ da počne da se igra i prve nedjelje jer vjeruju da je travnatoj podlozi potreban dan za oporavak i da bi igranje nedeljom uzrokovalo brže propadanje podloge.