Trijumf Viktora Troickog u Banjaluci

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Srpski teniser Viktor Troicki trijumfovao je na ATP čelendžeru “Banjaluka 2014”, koji je igran za nagradni fond od 64.000 evra + hospitaliti.

On je danas pobijedio Španca Alberta Ramosa-Vinolasa (drugi nosilac) rezultatom 7:5, 4:6, 7:5 poslije dva sata i 50 minuta igre pred prepunim tribinama na centralnom terenu TK Mladost u parku “Mladen Stojanović”.

“Hvala vam puno. Da nije bilo vas teško da bih uspeo. Dali ste mi snage da pobedim”, rekao je Troicki obraćajući se publici i dodao: “Čestitao bih Albertu na sjajnom finalu. Zahvalio bih treneru Džeku Rideru; znate da sam imao tešku godinu (suspenzija), ali on je bio uz mene sve vreme i zahvalan sam mu beskrajno, kao i fizioterapeutu, prijateljima i devojci Sofiji. Hvala svima koji su organizovali turnir, pre svega direktoru Milanu Radakoviću. Pre devet godina sam rekao da ću ponovo doći u Banjaluku (2005. iz kvalifikacija stigao do finala) i došao sam. Bila je sjajna nedelja, a nadam se da ćemo se videti nekom drugom prilikom.”

Srpskom teniseru, koji je na turnir došao kao 238. igrač svijeta, banjalučkih 100 bodova donijeće pomak na ATP listi za oko 70 mjesta. Nagrađen je i sa 9.200 evra, dok je finalisti pripalo 5.400 evra i 60 bodova.

Troickom je prelazni pehar uručila Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, a onaj u trajno vlasništvo Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza RS, prenose Nezavisne novine.

Ramosu-Vinolasu pehar je uručio Nebojša Ninić, osnivač kompanije “Lanaco”, jednog od sponzora takmičenja.

“Čestitam Viktoru. Želio bih da zahvalim svima koji su radili na turniru u Banjaluci, gdje sam prvi put. Nadam se da ću se vratiti”, rekao je Španac.

Zbog kiše je bilo izmjena u rasporedu igranja mečeva, tako da su danas igrana i polufinala. Troicki je pobijedio prvog nosioca, Slovenca Blaža Rolu, s 6:2, 6:4, a Ramos Vinolas Austrijanca Andreasa Hajdera Maurera (3) sa 6:2, 7:6 (3).

Dan ranije u finalu dubla Hrvati Dino Marcan i Antonio Šančić su savladali Čeha Jaroslava Pospišila i Slovaka Adrina Sikoru sa 7:5, 6:4.

Domaćin 13. banjalučkog čelendžera bio je TK Mladost, koji je i ove godine od učesnika dobio pohvale.