Kusturica se stidi tima

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Sarajeva uspjeli su osvojiti samo bod u derbiju na gostovanju kod Čelika (1:1), i to možda ne bi bilo zabrinjavajuće da četa trenera Dženana Uščuplića na ovosezonsku pobjedu ne čeka još od 10. avgusta.

Tada je posljednji put “bordo” tim slavio u 2. kolu BH Telecom Premijer lige u Banjaluci protiv Borca (3:1). Uslijedila je potom serija neriješenih rezultata na domaćoj sceni, pravdanih napornim ritmom u Evropi, gdje je Sarajevo završilo put katastrofalnim porazom 0:7 od Menhengladbaha.

“Stidim se ove blamaže i sramota me onoga što su nam režirali naši fudbaleri i stručni štab u Zenici. Trebaju se crveniti zbog subotnje utakmice. Razočaran sam i nezadovoljan, a kako ne bih i bio. Mislim da imamo ekipu koja je trebalo da osvoji mnogo više bodova od trenutnih tek deset, koliko imamo sada”, kazao je Edis Kusturica, predsjednik Upravnog odbora Sarajevo, za Nezavisne novine.

Ceh loših rezultata mogao bi ponajprije platiti šef stručnog štaba.

“U ovom trenutku o tome ne mogu govoriti. U ponedjeljak ili utorak ćemo vjerovatno imati sjednicu Upravnog odbora i razmatrati eventualne promjene”, najavio je Kusturica.