Slavili Bojićeva i Dobrnjac

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Milica Bojić, teniserka Banjaluke, i Vanja Dobrnjac iz banjalučkog Borca pobjednici su završnog masters turnira Teniskog saveza Republike Srpske u konkurenciji do 14 godina.

Bojićeva je danas u finalu turnira u Banjaluci savladala Lidiju Milovanović iz Borca rezultatom 6:3, 6:0.

“Odigrala sam dobar turnir na kojem nisam izgubila set. U finalu sam igrala takođe dobar tenis. Čestitam i protivnici, međutim ja sam imala više koncentracije i na kraju sam, mislim, zasluženo slavila. Pobjeda na mastersu kruna je uspešne sezone u takmičenjima Teniskog saveza RS i posebno mi je drago što sezonu završavam na prvom mjestu. Ovi rezultati su dobar motiv da nastavim s kvalitetnim radom i ostvarim dobre rezultate ne samo na domaćoj, nego i na međunarodnoj sceni”, izjavila je Bojićeva, koja je u prvom kolu savladala Teu Đukić (Borac) 6:1, 6:3, a u drugom kolu Andrianu Dragić (Borac) sa 6:3, 6:3.

Dobrnjac je u meču za titulu bio bolji od Dražena Petrovića iz prnjavorskog Bonita i slavio rezultatom 6:4, 6:1.

“Bio je izuzetno težak meč i čestitam protivniku na veoma kvalitetnoj igri. U prvom setu sam u ključnim trenucima odigrao bolje, što mi je omogućilo da u nastavku igram mirnije i u potpunosti iskontrolišem meč. Slavio sam možda i ubjedljivije nego što sam očekivao”, istakao je Dobrnjac.

On je prije finala savladao Nikšu Pivača (Banjaluka) sa 6:0, 6:2 i Andreja Simićevića (Mladost) sa 6:2, 6:3.

Mečevi su igrani na terenima TK Banjaluka.