Novak možda igra u Brizbejnu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da se na teren vrati na ATP turniru u Brizbejnu, prenose svjetski mediji.

Đoković, koji je poslije Vimbldona saopštio da je zbog povrede lakta završio sezonu, vjerovatno će nastupiti u Brizbejnu, turniru iz serije 250 koji će 2018. biti izuzetno jak.

Na listi učesnika već se nalaze Rafael Nadal i Endi Mari, dok će Rodžer Federer iste nedjelje nastupati na Hopman kupi.

Ipak, pored Đokovića turnir bi trebalo da pojača i najbolji australijski igrač Nik Kirjos, sa kojim se takođe vode pregovori za nastup u Brizbejnu.

Najbolji srpski sportista svih vremena je tokom oproštajne utakmice Dude Ivkovića potvrdio da će sezonu početi u Australiji, za razliku od nekoliko prethodnih godina kada je igrao i osvajao Dohu, ali još nije otkrio gdje će tačno nastupati.

Što se Kirjosa tiče, on je ranije igrao Hopman kup u Pertu i predstavljao Australiju, za koju će sada igrati Tanasi Kokinakis i Darja Gavrilova.

Geof Kuinlan, direktor turnira u Brizbejnu, odbio je da komentariše dolazak Đokovića i Kirjosa, ali ukoliko se obistini – to će biti jedan od najjačih turnira iz serije 250 u istoriji.

Turnir u Australijskom gradu na programu je od 1. do 8. januara i igra se za nagradni fond od 437.380 dolara, a titulu brani Grigor Dimitrov.