Nišikori: Mislio sam da nemam šanse

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Japanski teniser Kei Nišikori rekao je da je u jednom trenutku mislio da nema nikakve šanse, ali da je prezadovoljan pobjedom nad Novakom Đokovićem.

Nišikori je postao prvi Azijat koji se plasirao u finale nekog Gren slema trijumfom nad prvim reketom svijeta sa 6:4, 1:6, 7:6 (7:4), 6:3 u prvom polufinalu US Opena, i za titulu će se boriti sa Hrvatom Marinom Čilićem.

„Jesam iznenađen, ali ne mnogo. Uvijek sam spreman da igram sa najboljim teniserima. Posebno ove godine sam igrao veoma dobro. Igrao sam u finalu jednog Mastersa i sve najbolje igrače sam već pobjeđivao. Bio sam malo nervozan, bilo je ovo ipak moje prvo Gren slem polufinale. Ali, mislim da mi je samopouzdanje mnogo pomoglo. Igrao sam dobro, veoma agresivno, nisam čekao lopticu. Iako mi je rival bio Novak, igrao sam svoj tenis i sve je bilo kako treba“, rekao je Nišikori, a prenosi B92.

Nišikori se posebno osvrnuo na treći set, u kojem je imao sjajne poene, a na kraju ga je dobio u taj-brejku.

„Nije bilo lako izgubiti drugi set, jer je on igrao mnogo bolje i osjetio sam da nemam šansu ako on igra tako. Trčao sam sa jedne na drugu stranu i fizički sam bio umoran, tako da sam pokušao da ga natjeram da se više kreće pri svakom poenu. Međutim, pokušao sam da budem agresivniji, promijenio sam taktiku. Zaista je bila šteta što sam izgubio svoj servis na 5:4, ali je i taj-brejk bio neizvestan. Vodio sam 4:0, ali se on vratio. Bili smo blizu, ali to mi je pomoglo poslije osvajanja trećeg seta, jer sam ponovo bio koncetrisan. Pokušao sam da osvojim četvrti set, jer da nisam, da je meč otišao u peti set ne verujem da bih imao snage da trčim“, naglasio je Japanac.

Ranije su mnogi za japanskog tenisera govorili da je ranjiv i da se mnogo povređuje, ali je on posebno radio na tome.

„Ove godine sam radio mnogo na svom tijelu, čak i prošle sezone. Čak i na ovakvim turnirima pokušavam da radim treninge oporavka. Van sezone radim najmanje na tenisu, tako da osjećam da sam sve jači“, istakao je Nišikori.

Nišikori je istakao da se nada da će uspjeti da se oporavi i dobro spremi za duel sa Čilićem.

“Nije mi bilo lako da igram ovaj meč, posljednjih dva sam igrao po pet setova i po četiri sata sam provodio na terenu. U trećem i četvrtom setu nisam mogao da se potrudim za svaki poen, koncentrisao sam se na one važne. Posebno u poslednjem gemu, pokušao sam da uđem sa više energije, a to sam posljednjih godina zaista dobro radio. Nadam se da ću se u nedjelju oporaviti i biti potpuno spreman za ponedeljak”, rekao je japanski teniser.

Finalista US Opena istakao je da veliki udio u njegovim rezultatima ima bivši američki teniser Majkl Čeng sa kojim sarađuje od ove sezone.

“Majkl mi je mnogo pomogao od kraja prošle godine. I psihički mi je pomogao. Osjećam da se moj tenis mijenja, da sam agresivniji i da igram sa više samopouzdanja. On je oštar, ali je to ponekad potrebno. Mislim da odlično sarađujemo”, naglasio je Nišikori.