Nema odustajanja: Tipsarević našao način da trenira poslije operacije tumora! (VIDEO)

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Janko Tipsarević već 11 mjeseci ne učestvuje na turnirima zbog problema sa petom, sa koje su mu ljekari, na drugoj hirurškoj intervenciji kojoj je bio podvrgnut, nedavno uklonili benigni tumor. Ali, Janka zdravstvena situacija ne spriječava da radi ono što najviše voli da radi – da se bavi tenisom. Istina, ne baš na klasičan način, dok oporavak traje.

“Srećan! #tenis #trening”, napisao je Tipsarević uz kraći video snimak na kome se vidi kako vježba forhend dok lijevom nogom ne dodiruje teren, već ju je oslonio na stolicu.

Podsjetimo, prvi razlog izostanka Tipsarevića sa ATP scene je podmukla povreda pete koja ga je mučila još od januara 2013. godine, a koja je kulminirala u oktobru te godine, od kada je Tipsarević van takmičarskog stroja, prenosi Blic.

Višemjesečne terapije raznim laserima, fizikalne terapije, zračenja, injekcije kortikosteroida, homeopatske injekcije i raznih aktivne terapije kojima je Janko bio podvrgnut, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izliječio bolno mesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je uslijedio, podmukla povreda se ponovo aktivirala u vidu novog benignog tumora.

“Neopisiv je osjećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam vez bola, a od maja meseca sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uvjeren u svoj potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre”, rekao je nedavno Tipsarević – koji se na teren upravo i vratio.

Video možete pogledati OVDJE.