Ne želi da razgovara sa Šarapovom, a i sama bila suspendovana zbog dopinga

Marija Šarapova u Štutgartu se vraća na teniske terene nakon suspenzije od 15 mjeseci zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

Ipak, čini se da popularna Maša nije dobrodošla na WTA tur.

Naime, češka teniserka Barbora Stricova izjavila je da joj nije drago što se Šarapova vraća na teren i da to što joj je kazna sa prvobitna 24 smanjena na 15 mjeseci nije pravedno prema drugim teniserkama.

Ona takođe tvrdi da ni druge igračice nisu srećne zbog povratka Ruskinje.

“To nije u redu. Ako uradiš tako nešto, trebaš da budeš kažnjen. Ali, ona je Marija i šta ja tu mogu? Šokirana sam dešavanjima, ali pošto tu ne mogu ništa da promijenim, ne želim ni da razmišljem o tome. Nemam ništa protiv Marije, ali mi nije prijatelj. Od igračica sa tura, nijedna ne želi da razgovara s njom”, poručila je Stricova.

Ineteresantno je to da je upravo Stricova, trenutno 20. teniserka svijeta, bila suspendovana na šest mjeseci zbog dopinga. Ona se tada pravdala da je pila tablete za mršavljenje te da su najvjerovatnije tako nedozvoljene supstance dospjele u njen organizam.

Podsjetimo, ruska teniserka Marija Šarapova u martu prošle godine priznala je da je u njenoj krvi pronađena nedozvoljena supstanca meldonijum koja je u njen organizam dospjela unosom lijekova za srce.

Kasnije je suspendovana na 24 mjeseca i nije trebala da se pojavi na terenu do januara 2018. godine, ali joj je kazna smanjena na 15 mjeseci i u aprilu će ponovo zaigrati tenis.