Jelena Janković: Ne mogu da vičem na tatu kao inače

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Srpska teniserka Jelena Janković nakon pobjede nad Cvetanom Pironkovom u drugom kolu US opena okreće misli ka duelu s Johanom Larson.

Jankovićeva (deveti nosilac) je u oba međusobna meča pobijedila Šveđanku.

“Otprilike znam njenu igru i šta najbolje radi, ali igram svoju igru. Bitno je da dobro serviram, da budem što agresivnija, da kontrolišem teren i igru, i ne dam protivnici da nametne svoj stil”, izjavila je Jankovićeva, a preneo B92.

Ona je danas pobijedila Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 7:5, 6:4.

“Zadovoljna sam igrom, iako ima nekoliko stvari koje bi trebalo bolje da radim, ali za drugo kolo nije loše. Cvetana ima jak i brz servis. Imala sam malo problema da vratim lopticu i kada god bi ona pogodila prvi servis, bila sam u defanzivi. Čekala sam šansu za brejk i kada sam to uradila, držala sam svoj servis i odradila posao kako treba. Ali, bio je veoma težak meč”, rekla je Jankovićeva.

Sa tribina je bodri otac Veselin.

“Brat nije tu, tu je otac. Na njega ne mogu da vičem kao inače, jer imam mnogo poštovanja. Znam da to nije lepo, ali to je nekada jače od mene. Malo mi ga je i žao kada znam da gleda kćerku na terenu, ali drago mi je što je uz mene za sve što mi je potrebno”, istakla je Jankovićeva.