Đoković uoči meča u Banjaluci: Idem na pobedu, ali neće biti lako

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Marko Đoković, brat prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, priprema se za nastup na ATP čelendžeru “Banjaluka 2014”.

On će u prvom kolu igrati sa Belgijancem Arturom de Grefom, 233. igraču sa ATP liste, a duel neće početi prije 14 časova na centralnom terenu Teniskog kluba Mladost u Parku “Mladen Stojanović”.

“Idem na pobedu, kao i uvek. Trudiću se da dobijem meč, iako, znam da neće biti lako jer igram protiv dosta bolje rangiranom tenisera od mene. Ali, u Banjaluci sam treći put i nadam se da ću proći dalje. Direktor turnira Milan Radaković mi je ukazao šansu, i velika je čast igrati u glavnom turniru”, rekao je Đoković za Nezavisne novine.

On je trenutno 1.079. na ATP listi (najbolji rang mu je 581. mjesto) i nada se da značajno može popraviti plasman do kraja godine.

“Nije mi išlo što se tiče tenisa, ali poslednja dva tri meseca igram sve bolje i nadam se da ću uskoro krenuti uzlaznom putanjom na ATP rang – listi listi. Nadam se da ću do kraja 2014. doći na 700. ili 600. mjesto na svijetu, a sljedeće godine još dalje i da ću za koju godinu moći da igram gren slemove”, dodao je Đoković.

Danas su na programu još dva singla, a sastaće se Miljan Zekić (Srbija) – Ante Pavić (Hrvatska, 5) i Rihard Beker (Njemačka) – Kimer Kopejans (Belgija).

Rezultati prvog kola

Dubl:

  • Čejs Bjukenen (SAD)/Blaž Rola (Slovenija, 2) – Evgenij Karlovskij (Rusija)/Duje Kekez (Hrvatska) 6:2, 7:5
  • Ivan Bjelica/Luka Sučević (Srbija) – Janik Maden (Njemačka)/Tijago Monteiro (Brazil) 1:2 (predaja).