Berdih: Novak opet igra nevjerovatno

[dropcap]PEKING[/dropcap] Tomaš Berdih rekao je da će pokušati da se suprotstavi Novaku Đokoviću u finalu turnira serije 500 u Pekingu (13.30h).

Čeh ima samo dvije pobjede u 17 međusobnih duela sa najboljim svjetskim igračem, piše B92.

Berdih je u polufinalu bio ubjedljiv protiv umornog Martina Kližana i pokušaće da dođe do druge titule ove sezone i druge u Pakingu gdje je trijumfovao i 2011. godine.

Ipak, Čeh dobro zna da neće mnogo stvari od njega zavisti u finalu, posebno zbog nevjerovatnih rezultata koje Đoković ima u Pekingu gdje je ima skor 23-0.

„Biće poseban dan za mene. Svaka nedjelja kada moram na teren mi mnogo znači jer to znači da igram finale. Igram protiv najboljeg svjetskog igrača i to je uvijek poseban osećaj. Novak ponovo igra u neverovatnoj formi. On ima sjajan skor ovdje u Kini. Biće to novi izazov, novi dan, nova prilika za mene. Izaći ću na teren i pokušati da igram svoj tenis“, rekao je Berdih.

Novak je u subotu potvrdio da je u odličnoj formi, što je i rekao nakon pobjede u dva seta protiv Endija Marija u polufinalu.

Finale je na programu od 13.30h po srednjoevropskom vremenu. Novak se bori za petu titulu ove godine, petu u Pekingu i ukupno 46. u karijeri.