Beker: Mari u formi, Novak po planu

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Boris Beker ne može da dočeka meč između Novaka Đokovića i Endija Marija, u četvrtfinalu US Opena.

Srpski as se prošetao kroz prva četiri duela, a pred njim je prvi vrhunski izazov.

Mari se na startu mučio sa Haseom, poslije je podigao formu i ubjedljivo pobijedio Congu, a Beker smatra da su obojica u punoj snazi pred 21. direktni okršaj, piše B92.

„Gledao sam sve Endijeve mečeve na turniru. Loše je počeo u meču sa Robinom Haseom, kad je u četvrtom setu Holanđanin imao prednost. U tim trenucima izgledalo je da ima grčeve po cijelom telu. Onda je imao dva dana odmora, doveo se u red i izgleda sve bolje, pobjeđuje uvjerljivo, a protiv Conge je igrao najbolje ne samo na turniru, možda i cijele sezone“.

Novak je na terenu proveo do sada tri i po sata manje od rivala.

„Odmah poslije tih problema u prvom kolu nisam bio siguran koliko Mari može, ali je u ovih 8-9 dana mogao da se oporavi. Sad mi se čini da je u punoj snazi, a sigurno mu raste i samopouzdanje, tako da ne vjerujem da će lakoća Novakovih dosadašnjih pobjeda imati toliki uticaj na ovaj meč“.

Njujorška klima nije baš najpogodnija za tenis preko dana.

„Obojica su prilično loše prošla sa rasporedom do sada, igrali su dnevne mečeve, kada sunce, vrućina i vlažnost preko 75 posto jedva da dozvoljavaju da se igra tenis. Teško je u takvim mečevima igrati sve vrijeme punim intenzitetom. To što su obojica prošli kroz takve uslove svjedoči kakvu snagu i karakter imaju“, kaže Boris Beker, koji je zadovoljan jer se četvrtfinale igra uveče.

„Igračima najviše prijaju večernji mečevi, tada su uslovi bolji i oni igraju bolje. Lakše je držati ritam tokom cijelog meča, nema amplituda. Siguran sam da obojica vole da igraju po mraku“.

Čuvanje snage za završnicu turnira je ključno na svim gren slemovima.

„Ako želite da osvojite turnir, treba da se trudite da što brže dobijate mečeve u prvim kolima. To nije moguće uvijek, jer nekad imate baš teške rivale. Zadovoljan sam zato što je Novak igrao odlično, dobio sve bez izgubljenog seta i za manje od dva sata. Tako smo i planirali da mu ide put do četvrtfinala“.

Đokovićevo 22. uzastopno gren slem četvrtfinale zatvara program u srijedu.