Ana Ivanović osvojila Tokio (FOTO)

[dropcap]TOKIO[/dropcap] Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je 15. titulu u karijeri pošto je jutros po našem vremenu, u finalu WTA turnira u Tokiju, savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:2, 7:6 (2).

Najbolje rangirana srpska teniserka ocijenila je danas da je titulu u Tokiju protiv Dankinje Karoline Voznijacki izborila zahvaljujući strpljivoj i borbenoj igri.

“Bila je ovo prava bitka, naročito u drugom setu. Karolina je odigrala sjajan meč, ali nisam posustajala ni u jednom trenutku i to mi je donelo titulu”, rekla je Ivanović.

Srpska teniserka je poslije ubjedljivog vođstva u prvom setu u nastavku meča popustila, što je Dankinja iskoristila i došla u vođstvo od 3:1, pa 4:2.

Ivanović je tada krenula u ofanzivu i u taj brejku ubjedljivo došla do trijumfa.

Posije Ouklenda, Montereja i Birgmingema srpska teniserka je došla do četvrtog trofeja ove godine, koji joj je donio ček na 106.670 dolara i 470 WTA bodova. Zahvaljujući njima Ana Ivanović je skočila na 5. poziciju u trci za plasman na završni turnir sezone u Singapuru na kojem će učestvovati 8 najboljih teniserki u tekućoj godini.

Poraženoj Dankinji plasman u finale donio je 104.891 dolar, plus 305 WTA poena koji su je ostavili u trci za plasman među 8 najuspešnijih teniserki u 2014, i odlazak u Singapur.

Ivanović i Voznijacki do sada su odigrale 7 mečeva, a trenutni rezultat je 5:2 za srpsku teniserku.

ana_ivanovic_japan3