Rukometaši Srbije pobjedom započeli kvalifikacije za EP

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Muška rukometna reprezentacija Srbije uspješno je započela kvalifikacije za prvenstvo Evrope savladavši večeras u Beogradu, u prvom kolu grupe 4, selekciju Crne Gore sa 25:21 (10:9).

Najvećim dijelom susreta u dvorani “Pionir” vođena je zanimljiva i uzbudljiva borba, a presudila je bolja igra srpskog tima u drugih 30 minuta.

Pobjednik je riješen na oko pet minuta prije kraja, kada su izabranici Dejana Perića stekli ubjedljivih 6 golova prednosti, ali su u završnici opuštenijom igrom neoprezno dopustili Crnogorcima da ublaže poraz.

Najzaslužniji za startni uspjeh bili su Vujin i Nikčević sa po 7 golova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Melić sa golom manje.

“Bilo je grešaka, ali nijednog trenutka nismo gubili glavu i koncentraciju. Čestitam igračima, trenutno je najbitnije da smo pobedili, što je veoma važno na startu kvalifikacija. I u narednom meču sa Izraelcima imamo pobedničke ambicije, moramo tako da pristupamo i na strani ukoliko želimo da se plasiramo na evropsko prvenstvo”, izjavio je poslije meča v.d. selektora reprezentacije Srbije Dejan Perić.

Narednu utakmicu rukometaši Srbije igraju već u nedjelju, kada gostuju selekciji Izraela.

Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano od 17. do 31. januara 2016. u Poljskoj.