Rukometaši Dervente najprijatnije su iznenađenje u bh. prvenstvu

Ozbiljan i predan rad, te uspostavljeni zajednički kontakt s igračima koji prihvataju sve ono što im prenesete je tajna našeg uspjeha, kaže trener rukometaša Dervente Zoran Dokić.

Derventa je jedno od najprijatnijih iznenađenja u rukometnoj Premijer ligi. Dokićevi izabranici se nalaze na diobi trećeg mjesta, koje na kraju garantuje igranje u Ligi za prvaka. U međuvremenu, Derventa je došla do vrijednog trofeja osvojivši Kup Republike Srpske. Na finalnom turniru, čiji su bili i domaćini, savladali su prvo Prijedor, a zatim u finalu i Slaviju.

“Kad smo ranije prošli veliki Borac, onda smo sebi zacrtali da osvojimo Kup RS, što smo i uradili. Ovakvi događaji su nešto što je Derventi potrebno i koji treba češće da se dešavaju. Bilo je dosta dinamičnog rukometa, puno publike, TV prenos, veliki broj djece i to je nešto što je važno za sport uopšte”, ističe Dokić, tvorac ekipe koja svojim igrama oduševljava rukometne zaljubljenike u BiH.

Ne tako davno istu ovu ekipu su mnogi smatrali za glavnog kandidata za ispadanje, što je očito dalo motiv više igračima da pokažu koliko vrijede.

“Još pamtim početak sezone i najave da smo glavni kandidati za ispadanje. Svi su nas otpisali. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, želim da maksimalno odigramo do kraja i da igrači uživaju u igri. Kad dođemo do nje -slavićemo, a kad izgubimo – nemojte nam puno zamjeriti”, govori Dokić.

Nakon 20 kola Derventa dijeli treće mjesto sa Zrinjskim, a večeras u okviru 21. kola Premijer lige BiH gostuju kod Krivaje (19 časova).

“Imamo još šest utakmica, a Zrinjski pet. Ako gledamo težinu rasporeda, svima je i teško i lako. Ima još puno da se igra. Vogošća je prva, dok će drugo mjesto vjerovatno pripasti Borcu. Tri ekipe će se boriti za tu treću poziciju, a svi ostali za opstanak. Očekuje nas interesantna završnica”, zaključio je šef stručnog štaba Dervente.

Banjalučki Borac večeras od 18 časova u “Boriku” dočekuje Prijedor. Domaći tim će igrati za 16. trijumf (ima i četiri poraza), dok Prijedorčani dolaze sa četiri pobjede, remijem i 13 poraza.

“Cilj je pobjeda, sedma u nizu. Pripremamo se za utakmicu i vjerujem da ćemo dobro odigrati i upisati tri boda”, rekao je Ratko Đurković, trener Borca, koji i dalje ne može da računa na povrijeđene Elisa Memića, Danijela Vukićevića i Mihaila Stošljevića.

Jovica Radaković, trener Prijedora, je u nezavidnoj situaciji jer se tim bori za ostanak u ligi u kojoj ima 13 bodova, jedan više od posljednje Krajine.

“U veoma smo teškoj situaciji. Borac je apsolutni favorit i sve osim njegove pobjede bi bilo senzacija. Mi ćemo utakmicu pokušati da iskoristimo za uigravanje za naredne mečeve koji su nam bitni za borbu za ostanak u Premijer ligi. Takođe, zbog povreda imamo mali roster. Na nekoliko igrača ne možemo da računamo, među kojima je drugi golman Gojko Topić, a u timu su dva-tri momka koja su 2000. godište”, rekao je Radaković.

Danas igraju još Čelik i Goražde (19), a u subotu Vogošća Poljine Hills – Konjuh (19), Zrinjski – Bosna (20), Maglaj – Sloga (20).

(Nezavisne)