Put do Rija vodi preko Hrvatske

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Verujem da ćemo na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Hrvatskoj u decembru, zabeležiti dobar plasman i tako potvrditi da nismo bez razloga u samom vrhu svetskog rukometa.

Izjavio je ovo prilikom posjete ŽRK Leotar selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković.

“Posle svetske medalje i zlata na Mediteranskim igrama od nas se očekuje novo odličje, mada je naš cilj plasman na Olimpijske igre u Brazilu. Put do Rija ide od dobrog nastupa na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, preko plasmana na Svetskom šampionatu u Danskoj sledeće godine, gde će se overavati vize za Brazil. Cilj je da u drugu grupu prenesemo dva boda, koja će nam olakšati put do plasmana u polufinale. Za to će biti ključna utakmica prvog kola protiv Crne Gore. Želim samo da sve igračice dođu zdrave, jer će tada naše želje biti realne, a šanse mnogo veće”, naglasio je Bošković.

Rezultati na pripremnim utakmicama u oktobru nisu zabrinuli selektora Boškovića.

“Realno, tada se ne može videti pravi kvalitet i mogućnost ekipa, jer takmičenja tek počinju, igračice nisu raspucane… I pored toga, mislim da je ovo najbolji oktobarski ciklus od kada sam selektor. Osetili smo atmosferu u Hrvatskoj gde se igra EP, odigrali jake utakmice, pojačali timski duh i ove mini-pripreme ocenjujem kao uspešne, bez obzira na rezultat. Atmosfera u reprezentaciji je sjajna i to je ono od čega sve polazi i što je jako važno. Sve devojke su došle raspoložene na pripreme i jedva čekaju novo okupljanje”, dodao je Bošković.

Osvrnuo se i na nedavno gostovanje u Banjaluci.

“Kada smo igrali utakmicu sa Republikom Srpskom, rekao sam da nisu igrale dve reprezentacije nego dva tima jedne reprezentacije, što su mi neki zamerili. Ove prostore doživljavam kao svoje, osećam se kao kod kuće. Ovaj kraj ima mnogo talentovane dece. U Banjaluci sam primetio dve igračice iz Trebinja: Draganu Boro, koja za svoje godine igra odlično, i Ivanu Sikimić, koja je već prešla u Crvenu zvezdu. Takođe, u Trebinju stasava sjajan mladi golman Milica Begenišić. One će u budućem periodu biti priključene pripremama kadetske reprezentacije Srbije”, kazao je Bošković, koji je u Trebinju boravio na poziv trenera ŽRK Leotar Zdravka Komnenovića.