Promovisan bh. dres za SP u Kataru

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Rukometni savez BiH je javnosti predstavio novi dres u kojem će reprezentacija zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015.

U saradnji sa njemačkim proizvođačem sportske opreme “Kempa”, koji se bavi isključivo rukometnom opremom, dizajniran je potpuno novi dres bh. tima. Za razliku od ranijih godina kada su bh. rukometaši igrali u dresovima plavo-bijele kombinacije, sada će bijelu zamijeniti žuta.

Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH, i Enid Tahirović, bivši kapiten bh. reprezentacije i danas uposlenik Kancelarije RS BiH, prošle sedmice boravili su u Balingenu, gdje su s predstavnicima “Kempe” dogovorili sve detalje buduće saradnje.

“Uslovi koje smo dobili u novom ugovoru su mnogo bolji u odnosu na prethodne. Nismo definisali period koliko će trajati ugovor, ali smo između redova dobili obećanje da, ukoliko se plasiramo na EURO 2016, možemo računati na još bolje uslove. Osam godina sarađujemo sa ‘Kempom’, a tek sada smo prvi put imali priliku posjetiti njihovo sjedište i na licu mjesta, zajedno sa njihovim dizajnerima, doraditi izgled novih dresova. Moram reći da su i ovi sadašnji uslovi koje smo dobili više nego što smo očekivali. Četiri garniture, po dvije u svakoj boji, i patike za slobodno vrijeme dobili smo potpuno besplatno, dok ćemo za ostalu opremu platiti simboličan iznos”, rekao je Tahirović.