Marković: Još sam trener Azotija

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Poljski mediji su objavili vijest da Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, više nije trener Azotija.

Međutim, on je za Nezavisne novine demantovao ovu informaciju, iako ne isključuje mogućnost takvog raspleta.

Azoti je proteklog vikenda u 7. kolu Superlige Poljske upisao poraz (28:36) u gostima kod Pogon Ščecina, pa su počele spekulacije o Markovićevom odlasku. Nakon 7 kola Azoti je pretposljednji sa svega dva boda.

“Može se lako desiti da ne budem više trener Azotija, ali zasad to nije tako. Nikoga nismo dobili u prvih sedam kola, odigrali smo dvije neriješeno i pet utakmica izgubili. Međutim, za takav skor ima puno objektivnih razloga. Igrali smo pet utakmica na strani, a tim je znatno slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je šest igrača, a došli su samo Kosta Savić i Nikola Prce. Kada se vratim 3. novembra nakon reprezentativnih obaveza, onda će situacija biti puno jasnija”, priča Marković.

On kaže da je od strane rukovodstva u posljednje vrijeme bilo i dosta ucjena.

“Kada smo postigli dogovor da preuzmem Azoti, jasno smo se dogovorili da od napuštanja reprezentacije BiH nema ništa. U posljednje vrijeme su počeli zahtijevati od mene da napustimo bh. tim, ali to neću prihvatiti ni u kojem slučaju. Imam čvrst dvogodišnji ugovor, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi”, zaključio je Marković.