Loša završnica koštala Borac M:tel slavlja

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Rukometaši Borac M:tela nisu uspjeli da zabilježe prvu pobjedu ove sezone u SEHA Gasprom Južni tok ligi, pošto su u utakmici šestog kola kao domaćini odigrali sa novosadskom Vojvodinom neriješeno, 25:25.

Poslije vođstva gostiju od 2:1 Banjalučani su veoma brzo preuzeli stvar u svoje ruke i poveli sa 8:4. Već tada se činilo da će to biti lak posao za izabranike Igora Rađenovića, ali je uslijedila serija Novosađana i rezultat je bio izjednačen 8:8. Do kraja prvog dijela susreta Vojvodina je u potpunosti preokrenula rezultat i na odmor otišla sa prednošću od 14:12.

U nastavku susreta igrači Borca zaigrali su nešto bolje i prvo došli do rezultatskog egala, a u samoj završnici, tačnije u 55. minutu, i do četiri gola prednosti – 25:21. Međutim, uslijedilo je mnogo grešaka u finišu susreta i na kraju je bilo 25:25, s tim da su u posljednjem minutu Novosađani imali dva igrača više i priliku da dođu do cijelog plijena.

“Imali smo veliku šansu za prvu pobjedu, jer su gosti bili oslabljeni neigranjem dva najbolja igrača – Uroša Elezovića i Serge Datukašvilija. U 55. minutu smo imali četiri gola prednosti i kontranapad. Uslijedilo je nekoliko grešaka i zamalo smo ostali i bez boda. Vojvodina je odigrala vrlo dobar meč, pa čak i zaslužila da pobijedi. To bi se vjerovatno i desilo da naš golman Stabko Abadžić u posljednjem minutu nije odbranio napad rivala”, naglasio je trener Banjalučana Igor Rađenović.

Nekadašnji golman Vojvodine, a sada “crveno-plavih” Stanko Abadžić sa 13 odbrana bio je na visini zadatka.

“Vojvodina je pokazala da je dobar tim. Imali smo veliku šansu da osvojimo tri boda, a samo zahvaljujući našim greškama omogućili smo Novosađanima da se vrate u meč i praktično nam ukradu dva boda. Moramo zaboraviti što prije ovaj neočekivani kiks i nastaviti dalje”, istakao je Abadžić.

Narednu utakmicu Banjalučani igraju 18. oktobra, kada u meču 12. kola u “Boriku” dočekuju Radnički iz Kragujevca.

Statistika

Borac M:tel – Vojvodina 25:25 (12:14)

Dvorana: “Borik” u Banjaluci.

Gledalaca: 800.

Sudije: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (Hrvatska).

Sedmerci: Borac m:tel 3 (2), Vojvodina 3 (1).

Isključenja: Borac m:tel 12, Vojvodina 6 minuta.

Borac M:tel: Abadžić (13 odbrana, 2 sedmerca), Haseljić, Janković 2, Vujović 3, Tešić, Đurić, Mikić 4, Nježić, Bezbradica 1, Obradović 1, Trivundža 5 (2), Ćelić, Šešić, Ćeranić, Đukić 8, Nikolić 1.

Vojvodina: Arsenić, Perović (18 odbrana, 1 sedmerac), Kukobat, Živković 5, Orbović 1, Kankaraš, Todorović 3, Veljković 5, Marjanović 1 (1), Ranisavljević 2, Jovanović 1, Lazović, Nikolić 4, Stanković, Ivanović 3.