Čelik Junior spreman za ligu

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Kao što je opće poznato, škola rukometa “Čelik Junior” će se ove sezone takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH.

Gotovo već mjesec dana traju pripreme u seniorskoj selekciji, koja je oformljena od 97% dječaka iz škole rukometa, dok ostatak čine prijatelji škole.

Već sada se vidi velika spremnost kod ekipe Čelik Juniora, a do početka lige ostalo je još par dana. Taj period će biti iskorišten za odigravanje pripremno-prijateljskih utakmica, a pred samu ligu planiran je odlazak na kamp kako bi se igrači “odmorili” i promjenili mjesta i uslove treniranja.

Do sada su se pripreme obavljale u dvorani “Bilmišće”, Areni Zenica, na atletskom stadionu, Kamberovića polju, te na zeničkim bazenima. Zenički kapaciteti u oblasti sporta su maksimalno iskorišteni.

Pored seniorske lige koju će igrati dječaci, tu je i juniorska liga za djevojke.

“Naime, i ove sezone će naše juniorke budu članice rukometne lige Srednja Bosna, a čije su osvajačice. Naravno, cilj je i ovoga puta isti, osvojiti prvo mjesto, te na europsku turneju, koja je za djevojke planirana po završteku lige, krenuti kao šampioni”, kažu u klubu.

Upis u školu rukometa

Škola rukometa “Čelik Junior” je počela i sa upisima, te pozivaju sve dječake i djevojčice rođene 2002. godine i mlađe da im se pridruže.

Na facebook stranici škole je objavljeno: “Dragi dječaci i djevojčice, pozivamo vas da nam se pridružite i osjetite prave vrijednosti prijateljstva. Dođite da se družimo, putujemo širom Europe i upoznajemo nove prijatelje, a uz sve to naučimo igrati dobar rukomet. Očekujemo vas.”

Svi oni koji žele da postanu članom ŠR “Čelik Junior” mogu se upisati svakim danom i to pozivom na broj telefona 061 469 424. Dobiće sve informacije o pristupu, treninzima, internacionalnim turnirima, kao i informacije o onome što vas bude zanimalo.

Rad škole rukometa “Čelik Junior” možete pratiti putem Facebook stranice.