Borac vodio do 5 sekundi prije kraja

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Rukometaši Borac m:tela remizirali su sa ekipom Azoti Pulavi iz Poljske; susret prvog kola B grupe 46. TV turnira šampiona, koji se održava u Doboju, završen je rezultatom 28:28.

Bila je ovo druga kontrola Banjalučana pred početak nove sezone, nakon što su prije nekoliko dana igrali sa Derventom. U ovom susretu Borčev dres ponovo je obukao desno krilo Milan Đukić, koji je prije dvije sezone bio član banjalučkog tima. Pivot Goran Trkulja dogovorio je saradnju sa “crveno-plavima”, pa će i sljedeće sezone biti dio ekipe.

Na početku susreta ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi Poljaci prvu osjetniju prednost imali u šestom minutu kada su poveli sa 5:3, ali su se Banjalučani uspjeli vratiti i izjednačiti na 6:6, a onda i povesti sa 8:6 golovima Srđana Trivundže sa linije sedam metara. Izabranici trenera Dragana Markovića, koji je nekada igrao i sa klupe vodio Borac, uspjeli su da izjednače rezultat na 8:8. Tada su “crveno-plavi” ponovo uzeli stvari u svoje ruke i pobjegli na dva gola prednosti, da bi imali i tri gola viška kada je na semaforu pisalo 12:9. Poljaci su uspjeli da priđu na “minus jedan” (11:12), ali nisu izdržali, pa su izabranici trenera Igora Rađenovića ponovo uvećali razliku i u dva navrata imali po četiri gola prednosti, sa koliko se otišlo na veliki odmor.

Sa tri gola Poljaci su otvorili drugo poluvrijeme, što je natjeralo Rađenovića da pozove tajm-aut. Prvi gol u drugom dijelu igre Banjalučani su postigli u 38. minutu kada je precizan bio pivot Ratko Nikolić, a odmah u sljedećem napadu Đukić je povisio na 20:17. Uzvratio je Azoti serijom od 4:0 i poveo sa 21:20 u 42. minutu, pa je Rađenović ponovo morao da traži minut odmora. Golom Mirka Mikića Borac je prekinuo seriju gostiju iz Poljske. U 50. minutu rezultat je glasio 23:23, da bi minut kasnije golom Nemanje Bezbradice Banjalučani poveli sa 24:23. Borac je vodio do pet sekundi prije kraja, kada je sa sedam metara precizan bio Nikola Prce i svom timu donio remi.

Sinoć su još igrali: Bešiktaš – Iran 24:27 (grupa B), Metaloplastika – Derventa 31:21 (grupa A).

Danas

  • Esperanca – Metaloplastika (17.30, TV prenos)
  • Derventa – Tatran Prešov (19.15)

Borac m:tel – Bešiktaš (21, TV prenos)

Statistika

Stadion sportskih igara u Doboju.

Gledalaca: 300.

Sudije: Branka Marić i Zorica Mašić (Srbija).

Sedmerci: Azoti Pulavi 2 (1), Borac m:tel 3 (3).

Isključenja: Azoti Pulavi 4, Borac m:tel 6 minuta.

Azoti: Bogdanov (12 odbrana), Zapora, Kovalik, Cviklinski, Slivinski, Lizva, Kus, Rasimas, Tarabohija 2, Przibilski 1, Grželak, Maslovski 3, Krajevski 7, Savić 3, Prce 4 (1), Sobol 3 (1). Trener: Dragan Marković.

Borac m:tel: Abadžić (8 odbrana), Haseljić, Janković 1, Hercegovac 2, Vujović, Tešić, Mikić, Nježić, Bezbradica 4, Obradović 2, Trivundža 5 (3), Ćelić, Šešić, Ćeranić, Đukić 7, Trkulja, Nikolić 3. Trener: Igor Rađenović.