Zvezda kaznila Blažiča zbog sudara

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] KK Crvena zvezda kaznio je Jaku Blažiča oduzimanjem dvije mjesečne plate zbog neprimjerenog ponašanja Slovenca u petak uveče.

Blažič je u petak uveče izazvao saobraćajnu nesreću u centru Beograda, a ono što je najvažnije, nije bilo povrijeđenih, piše B92.

Sjajni slovenački košarkaš i miljenik Zvezdinih navijača izvinio se zbog neprijatnosti koju je prouzrokovao.

„Žao mi je zbog svega što se desilo i preuzimam potpunu odgovornost. Izvinjavam se taksisti sa kojim sam se sudario, ali i mom klubu i navijačima zbog svih neprijatnosti koje sam prouzrokovao“, izjavio je Jaka Blažič.

jSlovenački internacionalac je kod sudije za prekršaj već platio predviđenu kaznu u iznosu od 16.000 dinara, a snosiće sankcije i prema Disciplinskom pravilniku KK Crvena zvezda Telekom u iznosu dva mjesečna primanja i naknadom kompletne materijalne štete.

„Svesni smo da je u ovom trenutku Jaki Blažiču najteže, jer se uvek isticao primernim ponašanjem, a prema svim obavezama se odnosio maksimalno profesionalno. Pogrešio jeste, a za svoj postupak snosi odgovornost. Sigurni smo da je izvukao pouku, a najvažnije je da nije bilo povređenih. KK Crvena zvezda Telekom izražava žaljenje zbog ovog događaja i kao klub koji veliku pažnju poklanja društvenoj odgovornosti, daće svoj doprinos u akcijama koje imaju za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju.

KK Crvena zvezda Telekom i Jaka Blažič se povodom ovog slučaja više neće oglašavati“, dodaje se u saopštenju crveno-bijelih.

Zvezda je u petak počela takmičenje u ABA ligi ubjedljivom pobjedom protiv Levskog, a upravo je Blažič bio jedan od najboljih na terenu.