Žoze: Pep, da uživaš, imao bi kosu

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Rat Žozea Murinja i Pepa Gvardiole se nastavlja, iako ni jedan ni drugi više ne rade u španskom fudbalu.

Bivši treneri Real Madrida i Barselone novu rundu svađe započeli su na samitu UEFA u Nionu, a za sada posljednji udarac zadao je portugalski stručnjak, piše B92.

Gvardiola je u Nionu predložio da bi visina trave na terenima trebalo da bude 1,5 centimetara visoka umjesto sadašnjih 3 centimetra.

Murinjo je navodno na to reagovao rekavši: „Svako ima svoj stil igre i to treba poštovati. Fudbal može da bude spektakularan na više načina“, i izazvao Gvardiolu: „Ljepota fudbala zavisi od trenera. Meni djeluje da Murinjo preferira rezultat u odnosu na spektakl. Znam da je njemu samo to važno”, odgovorio je Španac, a prenosi B92.

Tu se rasprava nadvodno završila u Nionu, ali je u srijedu njemački Bild objavio novu Murinjovu izjavu: „Ako uživate u onome što radite, onda ne ćelavite. On je oćelavio. Gvardiola ne uživa u fudbalu“, rekao je Murinjo u svom stilu.

U svakom slučaju za ljubitelje fudbala bi bilo dobro da žrijeb Lige šampiona spoji Bajern i Čelsi u nokaut fazi, kako bi dobili novi duel dva bez dileme sjajna trenera.