U Srpsku stiglo 12 medalja

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Tekvondoisti iz Republike Srpske još jednom su potvrdili da vrijede i u međunarodnim okvirima, pošto su se sa Balkanskog prvenstva vratili sa 12 medalja.

Na prvenstvu održanom u Mariboru, članovi 4 kluba iz Srpske, Derventa, Sokol, Jopa i Kobra, koji su nastupili u sastavu reprezentacije BiH, osvojili su jednu zlatnu, tri srebrne i osam bronzanih medalja.

Najuspješniji je bio Đorđe Stevanović, koji je u juniorskoj konkurenciji do 55 kilograma osvojio zlato.

Srebrom su se okitili Slobodan Dragić (junior, – 48 kg), David Cvijanikić (kadet, – 49 kg) i Siniša Bunjevac (kadet, +65 kg).

Bronze su osvojili: kadeti Kristina Lazarević (- 51 kg) i Dijana Tanasić (- 47 kg), juniori Dragana Đokić (- 63 kg), Žarko Despotović (- 68 kg), te seniori Maja Cvjetinović (- 46 kg), Milijana Mijatović (- 62 kg), Nemanja Ivica (- 74 kg) i Magdalena Đurić (- 57 kg).

“Još jednom smo potvrdili da smo među najboljim na Balkanu. Posebno nas je oduševio Đorđe Stevanović, koji je na dominantan način došao do zlata, a da smo imali malo više sreće, još poneka srebrna i bronzana medalja bile bi jačeg sjaja”, rekao je Goran Teofilović, sekretar Tekvondo asocijacije Republike Srpske.

Na prvenstvu je učestvovalo 432 takmičara iz 10 balkanskih država.