Trebinjcima 15 medalja u Jagodini

[dropcap]JAGODINA[/dropcap] Plivači Leotara su osvojili 15 medalja na 11. međunarodnom plivačkom mitingu “Aljua 235 Cup 2014”, koji je održan u Jagodini.

Od 15 odličja 10 je najsjajnijih, dok je 5 bronzanih, tako da je takmičenje u Jagodini bilo jedno od najuspješnijih u ljetnoj sezoni.

Ana Čučković je osvojila dvije zlatne medalje (50 metara prsno i 100 metara slobodno), a na osnovu rezultata na 50 m prsno i osvojenih 538 FINA bodova Čučkovićeva je proglašena za najbolju takmičarku mitinga.

Anastasija Vlatković je osvojila dvije zlatne medalje na 50 metara delfin i 50 slobodno, Helena Lakić dvije zlatne medalje na 50 leđno i 50 slobodno, Nikolina Mirdinja zlatnu na 50 leđno i bronzanu medalju na 50 delfin i Zoran Vujičić zlatnu na 200 mješovito i bronzanu medalju na 200 slobodno.

Takođe, Marija Rosandić osvojila je zlato na 50 metara delfin, Balša Šarenac zlato na 50 prsno, Vidak Šarenac dvije bronzane medalje na 50 prsno i 50 slobodno i Anastasija Radmilović bronzanu medalju na 100 metara slobodno.

“Prezadovoljan sam osvojenim medaljama naših plivača u Jagodini. Iako nam ovo takmičenje faktički zatvara ljetnju takmičarsku sezonu u otvorenim bazenima, nastavljamo sa punim treningom na našem Olimpijskom bazenu na ‘Banjama’ kako bismo što spremniji ušli u predstojeću zimsku sezonu. U Trebinju nemamo uslove za treniranje, pa formu moramo održavati po okolnim mjestima i takmičenjima”, izjavio je Veljko Piljević, trener PK Leotar.