Titule Mostaru i Spinu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Stonoteniseri Mostara osvojili su titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

Mostar je u drugom meču finala play-offa Premijer lige BiH u Sarajevu savladao ekipu Aladže sa 4:2, te došao do druge pobjede u finalnoj seriji.

Ekipa Stonoteniskog kluba Mostar nastupila je u sastavu: Ivan Bobaš, Dragutin Šurbek, Armin Aličić, Mirza Hadžijahić i Fadil Ćustović, s trenerom Danijelom Berezovskim na čelu.

“Znali smo da će biti težak meč protiv Aladže, jer je i prvi meč u Mostaru bio izuzetno težak. Međutim, moji suigrači su smogli snagu u ključnim momentima te smo zasluženo pobijedili ekipu koja je jako iskusna i kvalitetna”, izjavio je Šurbek.

U ženskoj konkurenciji titula je i ove godine pripala Stonoteniskom klubu Spin 2012 iz Sarajeva.

Ekipa je nastupala u sastavu: Emina Hadžiahmetović, Ivona Baškarad, Ajla Kovač i Elda Šehic, s trenerom Amelom Hadžiahmetović-Mujezinović na čelu.

“Presretne smo što smo i ove sezone dokazale da smo najbolje. Pored naše ekipe, tu je svakako još kvalitetnih ekipa, odakle dolaze i reprezentativke naše države. Međutim, upravo zbog toga je još veće zadovoljstvo među najboljima biti najbolji. Ovo nam je druga titula, pa se iskreno nadamo da ćemo isti kvalitet održati i narednu sezonu, izjavila je Emina Hadžiahmetović, kapiten ekipe.