Teletoviću dodijeljena nagrada za sportsku ličnost godine

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Mirza Teletović je dobitnik priznanja Sportska ličnost Bosne i Hercegovine za 2013. u izboru “Dnevnog avaza” i “Avazovog Sporta”.

Svečanost na kojoj je najboljem bh. košarkašu uručeno “Avazovo” priznanje upriličena je danas u prisustvu velikog broja gostiju, sportista i sportskih radnika te novinarskih ekipa.

Nagradu su Teletoviću uručili urednik Sportske redakcije “Dnevnog avaza” Almir Sokolović i glavni i odgovorni urednik lista “Sport” Sinan Sinanović.

“Ponosan sam na priznanje. Velika je stvar nagradu dobiti u svojoj državi u konkurenciji drugih sjajnih bosanskohercegovačkih sportista”, rekao je prilikom preuzimanja nagrade Teletović, koji je iskoristio priliku da pozove sve navijače da budu uz fudbalske “Zmajeve” na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, saopšteno je iz “Avaza”.

Teletović je u izboru ocjenjivačkog žirija “Dnevnog avaza” i “Avazovog Sporta”, sastavljenog od 30 renomiranih imena bh. sporta, dobio 104 boda u konkurenciji 10 sportista, ispred fudbalera Edina Džeke (87) i Vedada Ibiševića (46), atletičara Hamze Alića (46)…

Teletovićevo ime time je priključeno listi pobjednika tradicionalnog Izbora za sportsku ličnost godine. Priznanja su osvajali Edin Džeko (3 puta), Sergej Barbarez, Enid Tahirović, Razija Mujanović, Vedad Ibišević i Amel Mekić.