Teletović opušten uz djecu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Sportske igre mladih, četvrte po redu, ulaze u svoju završnicu.

U Sarajevu su danas počela finalna nadmetanja, a ovu manifestaciju uveličao je Mirza Teletović, košarkaški reprezentativac BiH.

Kapiten bh. reprezentacije danas se u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu družio s učesnicima Igara, te održao mini trening.

Treningu su prisustvovali djevojčice i dječaci iz 25 bh. gradova, između ostalih i mališani iz područja pogođenih poplavama, te djeca s teškoćama u razvoju.

Teletović ističe da mu je zadovoljstvo što može dati doprinos ovoj manifestaciji i družiti se s bh. mališanima.

“Želim prije svega da zahvalim USAID-u koji se trudi da uključi našu djecu u ovaj program, druženje, upoznavanje jedne s drugima, edukovanje djece pravim putem. Volim se družiti s djecom, ona uvijek daju pozitivnu energiju. Imam sina od šest godina i kćerku od četiri, te još dvoje blizanaca. Volim s njima da se igram, to me opušta. Košarka je moj posao koji zna da bude naporan, a djeca me zaista opuštaju”, rekao je Teletović.

Sportske igre mladih ove godine okupile su oko 35.300 mališana iz 25 bh. gradova. Takmičenje se odvija u 10 sportova.

Pobjednici regionalnih takmičenja borave besplatno na petodnevnom takmičenju u Sarajevu od 19. do 23. avgusta.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH i USAID-om, Igre ove godinu promovišu projekt “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.