Sudije pokvarile premijeru boksera Slavije

Banjaluka – Bokseri banjalučke Slavije poraženi su u premijerom meču prve sezone Regionalne lige u svom ringu od hrvatskog predstavnika Sesvete sa 4:12.

Tim iz Zagreba je i prije meča važio za favorita, a tu ulogu je donekle opravdao i u dvorani “Borik” pred 600 gledalaca. Sesvete su već na startu vodile sa 2:0, jer Slavija u kategoriji do 91 kilogram nije imala Borca tako da je Luka Pratljačić dobio meč bez borbe.

U najlakšoj kategoriji debitant u dresu domaćina Filip Poturević predstavio se u sjajnom izdanju domaćoj publici, ali su sudije po zvižducima navijača nezasluženo pobjedu dodijelile Ivanu Prskalu za 4:0. Duel Marija Aleksića i Stipana Prtenjače prekinut je drugoj rundi zbog sudara glavama, a do tog trenutka bio je bolji borac Sesveta i bilo je to 6:0.

U kategoriji do 64 kilograma Erik Pjetraj je bio daleko bolji od Marka Pavlovića. Svi su očekivali da će povratnik u redove Slavije Predrag Kovačević donijeti prve poene za domaćina, ali tako nisu mislile sudije i za pobjednika su proglasile Marka Zeljka.

To je umalo dovelo do prekida meča, koji je ipak nastavljen. Prvu pobjedu za Slaviju izborio je Edin Sejdinović, kome je meč predao Dino Martinović. Gosti su to uradili iz poštovanja prema Kovačeviću, koji je oštećen u prethodnom duelu, a na 12:2 povisio je Damir Plantić kome je zbog povrede u drugoj rundi Petar Nosić predao meč. U duelu preko 91 kilogram viđena je najljepša borba. U sudaru dva Ivana, onaj Slavijin Andrašić, pobijedio je Erslana za konačnih 4:12.

– Ne želim da komentarišem suđenje, ali je najvažnije da je Liga počela. Slavija će iz kola u kolo biti jača, jer će se neki naši bokseri oporaviti od povreda – naglasio je šef stručnog štaba Slavije Zlatko Burić, koji je ostao na meču iako mu se u isto vrijeme u Švajcarskoj udavala kćerka.

Direktor Banjalučana Duško Bjelinić bio je ogorčen odlukama sudija.

– Svjesni smo da su Sesvete u ovom trenutku prejake za Slaviju, ali mi nije jasno zašto su se sudije trudile da doprinesu još ubjedljivijem porazu našeg kluba. Zna se da smo sa dosta problema započeli takmičenje, ali sam siguran da ćemo iz ovog izaći još jači. Sigurno je da ćemo se žaliti na ovaj meč, jer se nema smisla takmičiti ako će sudije od samog početka krojiti rezultate – naglasio je Bjelinić.

Meč je posmatrao i predsjednik Regionalne lige Jurica Runtić iz Hrvatske.

– Konačno je krenulo i siguran sam da smo na pravom putu. Sudije nisu dobro odradile meč i Slavija je zaslužila bolji rezultat. Pokušaćemo da u narednom periodu greške bilo kakve vrste svedemo na minimum i ovu ligu što prije dovedemo na visok nivo – rekao je Runtić.

Sudije: Aleksandar Vučićević (Srbija), Miloš Danilović (Srbija), Naim Ramaj (Hrvatska), Milanko Rakić (BiH).

Mjerilac vremena: Marinko Špirić (BiH).

Supervizor: Martin Vizi (Hrvatska).

TEHNIČKI REZULTATI: do 56 kg: Filip Poturević – Ivan Prskalo 0:2 (2:1), do 60 kg: Mario Aleksić – Stipan Prtenjača 0:2 (3:0), do 64 kg: Marko Pavlović – Erik Pjetraj 0:2 (3:0), do 69 kg: Predrag Kovačević – Marko Zeljko 0:2 (2:1), do 75 kg: Edin Sejdinović – Dino Martinović 2:0 (prekid u 1. rundi), do 81 kg: Petar Nosić – Damir Plantić 0:2 (prekid u 2. rundi), do 91 kg: Luka Pratljačić (Sesvete) 2:0 (bez borbe), preko 91 kg: Ivan Andrašić – Ivan Erslan 2:0 (3:0).

(Glas Srpske)