Srpski dvojac bez kormilara u finalu EP

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Srpski dvojac bez kormilara Dušan Bogićević i Veselin Savić plasirao se danas u finale prvenstva Evrope u veslanju na Adi Ciganliji u Beogradu.

Bogićević i Savić su u polufinalu osvojili drugo mjesto u vremenu 6:30,72 minuta i tako se uz prvoplasitrane Nijemce (6:29,71) i trećeplasirane Špance (6:35,78) našao među finalnih 6 posada, koje će se u nedjelju boriti za medalju.

Srpski čamac je od početka polufinalnog okršaja pokazao veliku sigurnost i samopouzdanje. Odmah je zauzeo drugo mjesto, poslije 1.000 metara izbio na prvu poziciju, koji je potom ponovo prepustio Nijemcima.

U posljednjih 500 metara je rutinski čuvao mjesto koje je vodilo u nedjeljno finale.

“Dvojac bez kormilara je odlično izveslao polufinale. Sve taktičke i tehničke zahteve je sproveo u delo i zasluženo je došao do prilike da vesla za medalju pred domaćom publikom. Mislim da imaju šanse za odličje. Sve ekipe koje će veslati u finalu su ujednačene i mislim da će trka biti potpuno otvorena”, kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov, inače i neposredni trener ovog čamca.