Jovo Kojić novi igrač na“ Bilinom polju”

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Da rukovodstvo Čelika nema ambicije da se bori za sam vrh u narednoj sezoni dovoljno govore imena fudbalera koja su dovedeni na “Bilino polje” u ovom prelaznom roku.

Izuzimajući imena Vernesa Selimovića, Anela Dedića i Amera Osmanagića, klub s “Bilinog polja” je angažovao neke igrače kojima će Čelik biti sigurno najveći klub u karijeri.

Posljednje pojačanje Čelika s kojim će Zeničani vjerovatno zatvoriti igrački kadar je 26-ogodišnji Jovo Kojić. Ovaj po vokaciji stoper bivši je kapiten Radnika, a pored kluba iz Bijeljine nastupao je još za Modriču i Zvijezdu iz Gradačca.

Kojić će zajedno s Renatom Gojkovićem vjerovatno činiti stoperski tandem u prvom kolu protiv Viteza, budući da je Zlatko Kazazić još povrijeđen i neće biti spreman za početak prvenstva.

Podsjetimo da su u ovom prelaznom roku Zeničani angažovali: Semira Bukvića, Eldara Kavazovića, Jovu Kojića, Zlatka Kazazića, Anela Dedića, Ante Vukušića, Vernesa Selimovića i Amera Osmanagića.

U odnosu na prošlogodišnju ekipu Zeničanima su iz prvog tima ostala tek 4 igrača: Adi Adilović, Darko Mišić, Petar Bašić i Nikola Simić, piše Sportsport.ba.