Selektoru Njemačke oduzeta vozačka dozvola

[dropcap]BERLIN[/dropcap] Njemačka fudbalska reprezentacija sprema se za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali vijesti o situaciji u ekipi danas je zasjenila informacija da je selektoru Joakimu Levu oduzeta vozačka dozvola zbog nepoštivanja saobraćajnih pravila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brojni njemački mediji pišu da je policija u Flensburgu zbog sakupljenih 18 negativnih bodova na 6 mjeseci oduzela vozačku dozvolu selektoru.

On je poznat po tome da voli brzu vožnju i telefonske razgovore tokom nje, ali ovog puta mu policija nije oprostila brojna prekoračenja koja su snimljena radarima na putu.

I sam Lev je posredstvom Njemačke fudbalske federacije (DFB) potvrdio vijest da mu je oduzeta vozačka, te obećao da će ubuduće biti pažljiviji.

“Znam da treba da vozim sporije, ali teško mi je da to i učinim. Ovo mi je bila poučna lekcija i svjestan sam da moram promijeniti lošu naviku”, rekao je Lev.

Međutim, njemački mediji navode da će Lev teško naučiti lekciju. Navode da mu je i mjesec prije Svjetskog prvenstva 2006. oduzeta vozačka, kao i da je i tada obećao “da će usporiti”.