Prlainović se vraća u Pro Reko

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Jedan od najboljih svjetskih vaterpolista i dosadašnji kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović potvrdio je danas da će karijeru nastaviti u italijanskom Pro Reku.

“Tačno je, dogovorio se sa Pro Rekom i biću tamo naredne dve godine. Već sam bio u tom klubu, poznaju me i cene. Naravno, glavni razlog je bio to što je trenutna situacija u Zvezdi veoma neizvesna, ne zna se šta će biti i sa kakvim ambicijama će ekipa ući u sledeću sezonu”, rekao je Prlainović Tanjugu.

On je u prethodne dvije godine sa crveno-bijelima osvojio 6 trofeja, uključujući i Ligu šampiona 2013.

“Žao mi je što idem. Iza mene su dve prelepe godine, mnogo sjajnih trenutaka. Osvojio sam šest trofeja, bilo mi je veliko zadovoljstvo da budem kapiten Zvezde. To je sigurno emotivno najznačajni deo moje karijere”, priznao je reprezentativac Srbije.

Kao najznačajniji momenat u prethodnom periodu provedenom u Zvezdi Prlainović je naveo meč finala Lige šampiona protiv dubrovačkog Juga prošle godine u Beogradu.

“Bilo je dosta dobrih igara, trofeja, a među njima i Liga šampiona koju je malo ko očekivao. Ni ja nisam mislio da je to moguće. Iza svih nas ostaje period ponosa i zadovoljstva. Odigrali smo mnogo dobrih utakmica, ali može da se kaže da je to finale na Banjici ono što će ostati najdublje urezano u sećanju meni i drugim igračima”, zaključio je Prlainović.

On je već bio član Pro Reka u sezoni 2011/12, a prije toga je bio član Partizana i Jadrana iz Herceg Novog.