Majami odbio Bekamov novac, stadion bez pogleda na more

[dropcap]MAJAMI[/dropcap] Grad Majami je odbacio plan bivšeg kapitena engleske fudbalske reprezentacije Dejvida Bekama, da izgradi stadion na gradskoj obali, javlja BBC.

Grad je utvrdio da je predložena lokacija – pored glavne košarkaške arene – neprikladna.

Bekam, bivši fudbaler Mančester junajteda, Milana, Real Madrida i losanđeleskog Galaksija, u februaru je kupio franšizu američke profesionalne lige MLS (Major League Soccer) za klub u Majamiju. Da bi zapravo mogao da otvori klub Bekam mora prvo da završi stadion.

Njegova poslovna grupa, “Bekam Majami junajted”, saopštila je da će nastaviti da traži alternativnu lokaciju.

Sportski “dilovi” u Majamiju su pod lupom javnosti nakon što je 2011. godine Grad odobrio 500 miliona dolara iz budžeta za izgradnju novog stadiona za bejzbol tim Majami Marlins, što je izazvalo gnjev građana.

Kada je u februaru kupio franšizu, Bekam je najavio da će njegova poslovna grupa samostalno finansirati izgradnju stadiona, bez pomoći Grada.

“Imaćemo prave investitore. Kad kažem investitore, mislim na one koji imaju strast prema ovoj igri”, kazao je, obećavajući i da će napraviti “fudbalski klub koji će biti voljen od strane miliona, ne samo u Majamiju, nego i šire”.