Novak i Jelena, kruna ljubavi iz srednjoškolskih dana

[dropcap]SVETI STEFAN[/dropcap] Svjetski i mediji u regionu izvjestili su da se najbolji srpski teniser, koji je odnedavno i prvi na ATP listi, Novak Ðoković, vjenčao u četvrtak u ljetovalištu Sveti Stefan u Crnoj Gori sa svojom dugogodišnjom djevojkom Jelenom Ristić.

“Četiri dana poslije pobjede u Vimbldonu, Novak Ðoković se vjenčao sa svojom trudnom vjerenicom na privatnoj ceremoniji u Crnoj Gori”, javio je Asošiejtid pres.

Italijanska agencija Ansa navela je da je “vjenčanje vijeka” održano pod mermernom kupolom, specijalno napravljenom za tu priliku.

I francuski mediji su javili o vjenčanju – pariski list “Poen” (Le Point), pod naslovom “Srbin Novak Ðoković, svjetski teniser broj jedan, vjenčao se u Crnoj Gori”, prenosi da je, između ostalih, među zvanicama ruska šampionka Marija Šarapova, kao i Noletove kolege iz srpske reprezentacije “Dejvis kupa” Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

Sveti Stefan i Kraljičina plaža, na kojoj je obavljena ceremonija, zatvoreni su za javnost da bi se spriječio eventualni upad uljeza i paparaca, javili su s lica mjesta reporteri AFP.

Ansa je prenijela da su ceremoniji prisustvovali i Novakovi treneri Boris Beker i Marjan Vajda, a mediji su objavili i da je na venčanje pozvano 140 ljudi.

AFP navodi i podatak da će vjenčanje koštati oko 500.000 evra i podsjeća da je Ðoković ranije izjavio da mu je britanski magazin “Hello” platio pola miliona evra za ekskluzivno pravo na fotografije sa vjenčanja, kao i da će ta suma biti uplaćena u humanitarne svrhe.

Sve se brzo odvijalo: svečanost je počela u 18 časova, a završila se 30 minuta kasnije. Crkveno vjenčanje je zakazano za 12. jul, po okončanju ljetnjeg posta, javila je italijanska agencija.

Radio Televizija Crne Gore je objavila da je dugogodišnja djevojka prvog reketa svijeta uzela prezime svog supruga, a da je Novaku kum bio njegov drug iz djetinjstva, fudbaler Serveta, Neven Marković.

AP je podsjetio da je Ðoković, pošto je u nedjelju u 5 setova savladao Rodžera Federera, posvetio pobjedu vjerenici i njihovoj budućoj bebi.

Američka agencija navodi i da su Ðoković i Ristićeva, koji su se upoznali u srednjoj školi, zajedno duže od 8 godina i da prvo dijete očekuju krajem godine.

Mediji su pisali i o jakim mjerama obezbjeđenja kako bi se osigurala privatnost vjenčanja.

Turistima je dozvoljen pristup dvjema plažama koje gledaju na Sveti Stefan, ali ne smiju da prijeđu most niti da sjede ili šetaju stazom kroz borovu šumu koja vodi ka Kraljičinoj plaži.

AP i AFP prenosi izvještaje beogradskih medija u kojima je navedeno da su zaposleni na Svetom Stefanu potpisali ugovor da ne smiju da otkriju nikakve detalje sa vjenčanja.

Zabranjeno im je, takođe, da donesu kamere i mobilne telefone na Sveti Stefan.

RTCG je javila da ni zvanice na vjenčanju nisu bile u prilici da zabilježe svečani trenutak budući da su svima mobilni telefoni i fotoaparati bili oduzeti prilikom dolaska na Kraljičinu plažu.

Gostima je naglašeno da informacije o njihovom vjenčanju ne otkrivaju, jer na taj način čuvaju ekskluzivnost materijala.

Država Crna Gora stavila je na raspolaganje Ðokoviću i službenike policije iz sektora za obezbjeđenje lica i stvari, koji će ostati na Svetom Stefanu do crkvenog vjenčanja.

U Budvi već danima, kako navodi RTCG, boravi veliki broj domaćih i stranih medijskih ekipa, ali jedino je britanski magazin “Hello” dobio ekskluzivno pravo da izvještava sa vjenčanja.

Vjenčanje je obezbjeđivao veliki broj službenika privatnog obezbjeđenja, a sa morske strane mladence i zvanice čuvala je crnogorska policija u gliserima.

Prilaz turističkom kompleksu “Aman” blokiran je već treći dan, a prema pojedinim najavama tako će biti do 12. jula.

“Hello” je podsjetio da je Novak u septembru 2013. “ozvaničio” vezu kada je helikopterom odveo Jelenu u Provansu, gdje su se vjerili, a tu vijest podijelio je sa cijelim svijetom na svom tviteru riječima “Upoznajte moju verenicu i buduću ženu”.

Jelenina majka Vera ispričala je za “Hello” da je to bila ljubav na prvi pogled i da je njena kćerka, zaljubljenik u tenis, savršena za Novaka.

“A nije promaklo Novaku ni to da je ona jedna od najlepših devojaka u gradu”, dodala je ona.

Britanski “Dejli mejl” je naveo da je prvobitno bilo planirano da se par vjenča 14. juna, ali da su odlučili da jedno drugom bračne zavjete daju ipak poslije teniskog turnira na Vimbldonu.

AFP je detaljno opisao Sveti Stefan, utvrđeno selo izgrađeno u 15. vijeku radi odbrane od turskih vojnika, koje je poslije Drugog svjetskog rata postalo ekskluzivno ljetovalište za poznate goste tadašnjeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Mnoge svjetske zvijezde su posjećivale Sveti Stefan 1960-ih i 1970-ih godina, između ostalih Elizabet Tejlor, Ričard Barton, Orson Vels, Kirk Daglas…

Ljetovalište je sada pod upravom međunarodnog lanca “Aman Rizorts”.

Svjetski teniser broj jedan, koji je titulu na Vimbldonu posvetio budućoj ženi i djetetu, rekao je novinarima da će “sada zatvoriti tenisko poglavlje na neko vrijeme”.

“Puno lepih trenutaka je preda mnom: brak, postaću otac za nekoliko meseci… Uživaću u vremenu sa mojom porodicom i mojom budućom suprugom”, poručio je Ðoković nakon Vimbldona.

Na planini iznad Svetog Stefana postavljena je poruka “Imao se rašta i roditi”, riječi čuvenog crnogorskog vladara i pjesnika iz 19. vijeka Petra Petrovića Njegoša, a koje se odnose na Ðokovića, navela je agencija AFP.