Nedoviću nije slomljeno stopalo

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Poslije dodatnih pregleda i snimanja nije potvrđeno da je bek reprezentacije Srbije Nemanja Nedović na turniru u Trstu doživio prelom kosti stopala.

Nedović je ozbiljno povrijeđen na utakmici protiv selekcije Bosne i Hercegovine 3. avgusta i sumnjalo se da je zadobio prelom pete metatarzalne kosti u desnom stopalu, što bi zahtijevalo imobilizaciju i mirovanje u trajanju od tri do četiri nedjelje, piše B92.

“Snimci magnetne rezonance, 3D skenera, kao i pregled ortopedskog hirurga, nisu potvrdili sumnje lekara iz Italije da je Nedović doživeo prelom kosti stopala. Na osnovu svih ovih analiza, ali i daljih tegoba kod Nedovića, potreban je oprez i intenzivna fizikalna terapija još neko vreme. Na zahtev Nemanjinog kluba, Golden Stejta, snimci su poslati i u SAD, da bi i oni dali svoje mišljenje”, rekao je doktor reprezentacije Srbije i predsjednik medicinske komisije KSS Dragan Radovanović.

Reprezentacija Srbije priprema se za prvenstvo svijeta u Španiji, a od danas učestvuje na turniru u Pou, gdje će za rivale imati selekcije Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.

Selektor Aleksandar Đordević do sada je sa spiska reprezentativaca “precrtao” Ognjena Kuzmića, Vladimira Lučića, Nemanju Dangubića i Dejana Kravića.

Na prvenstvu svijeta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.