Na otvaranju EP bendovi “Neuro” i “Važno obavještenje”

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Banjaluka će od 16. do 20 jula biti domaćin ECA Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama ”Banjaluka – Vrbas 2014”, u organizaciji Kajak kanu kluba ”Vrbas”.

Svečana ceremonija otvaranja će biti održana 16. jula sa početkom u 20 časova na tvrđavi Kastel, a tom prilikom će nastupiti banjalučki bendovi “Neuro” i “Važno obavještenje”.

Bend “Neuro” je pobjednički bend “Demofesta” 2012. godine, a “Važno obavještenje” je osvojilo nagradu za najperspektivniji banjalučki bend u 2013.

Do sada su se za takmičenje prijavili učesnici iz 16 različitih zemalja, a očekuju se učešće još 4 evropska nacionalna tima.

Takmičari Kajak kanu kluba ”Vrbas”, koji su ujedno i članovi nacionalnog tima BiH, svakodnevno se spremaju za predstojeće takmičenje. Bez obzira na vremenske uslove, mladi kajakaši se trude da što spremniji dočekaju evropsku smotru i da se predstave u što boljem izdanju.

ECA Evropsko prvenstvo je podržano od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta u RS, te proglašeno za manifestaciju od posebnog interesa za Republiku Srpsku.

Prijatelj ove manifestacije je i kompanija M:tel, koja već nekoliko godina pruža pomoć i podršku Kajak kanu klubu ”Vrbas” u radu i organizaciji takmičenja.

Tim Kajak kanu kluba ”Vrbas” je do sada organizovao Evropsko prvenstvo 2011. i dva Svjetska kupa – 2012. i 2013. godine.