Mekgregor hvata Mejvedera u kavezu

Flojd Mejveder ne odustaje od revanša protiv Konora Mekgregora, iako to znači da će morati da promijeni sport i prvi put se okuša u MMA.

Penzionisani bokserski šampion prošlog ljeta je pobijedio UFC prvaka u ”meču decenije” i 50. pobjedom u 50 mečeva još jednom završio karijeru.

Dva borca su tada zaradila nejerovatne pare, ali i probudili su veliki interes širom svijeta, iako gotovo niko nije vjerovao da će do njihove borbe zaista i doći.

Počelo je prepucavanjem na internetu, pa preko medija, a onda se Mekgregor zainatio i zatražio boksersku licencu, ali opet niko nije vjerovao da će doći do borbe.

Tek kad su stigle prve ponude od 100 miliona dolara, Mejveder i Mekgregor su dogovirili “borbu decenije”.

Popularni “Mani” Irca je savladao prekidom u 10. rundi i odmah otišao u penziju bogatiji za više stotina miliona dolara.

Od tada se priča o mogućem revanšu, ali Mekregor je govorio da druga borba dolazi u obzir samo na njegovom terenu, u UFC kavezu.

Mejveder je prihvatio igru i posljednjih mjeseci provocira fanove objavama i izjavama kojim najavljuje svoj ulazak u MMA. Da misli ozbiljno, pokazao je ove nedjelje rekavši da uskoro planira da zatraži MMA licencu kako bi se mogao boriti s MMA šampionom, a pronašao je i sparing partnera iz Mekgregorovog svijeta.

Legendarni bokser otkrio je da će se za svoj MMA debi vjerovatno pripremati s Tajronom Vudlijem, UFC prvakom u velter kategoriji.

“Uskoro počinjem s pripremama, čujem se često s Vudlijem. Tajron je nevjerovatan borac i težak suparnik. Za sve treba vremena. Vremenom ćemo zatražiti MMA licencu i nadam se da ću moći da se borim. Čak i ako bude potrebno šest do osam mjeseci… Koliko god treba. Želimo da osiguram da sve bude korektno i onako kako treba”, rekao je Mejveder.

(Index.hr)