Kuglaši Srbije osvojili srebro i dvije bronze na SP

[dropcap]BRNO[/dropcap] Posljednjeg dana seniorskog prvenstva svijeta u kuglanju u češkom Brnu srpski reprezentatvci su osvojili tri medalje – srebro i dvije bronze.

Reprezentativac Igor Kovačić osvojio je srebro, dok su bronzane medalje pripale Vilmošu Zavarku i Goranu Ostojiću.

Ostojić nije uspio da se plasira u finale pošto je u polufinalu izgubio od svjetskog šampiona i dvostrukog svjetskog rekordera (pojednačno 734 i kombinacija 955) Tamaša Kiša iz Mađarske sa 628:695 (1:3).

“Napravio sam nekoliko grešaka kada se lomio rezultat, posle 1:1 u setovima, i Kiš je to iskoristio. Noge me nisu slušale, a malo je nestalo i adrenalina posle pobede u polufinalu i obezbeđene bronze”, rekao je Ostojić.

Selektor Miloš Ponjavić je istakao da je zadovoljan učinkom srpskih kuglaša i kuglašica, koji su na SP u Češkoj osvojili 6 medalja – jednu srebrnu i pet bronzanih.

“Osvojili smo šest medalja. Nažalost, za razliku od Lesna 2012, nijednu zlatnu. Ispadanje Zavarka jeste u mnogome poremetilo planove, ali imao je napornu sezonu i pad forme je došao u zao čas. Moraćemo ubuduće malo drugačije da koncipiramo pripreme za ovo takmičenje, koje će se i dalje igrati u majskom terminu”, poručio je Ponjavić.