Karatistima Energije 52 medalje

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Karatisti Energije iz Banjaluke u proteklih 30 dana osvojili su ukupno 52 medalje na 5 međunarodnih turnira na kojima su učestvovali.

Prvo su u Zagrebu osvojili 13 medalja (jedna zlatna, pet srebrnih, sedam bronzanih) i zauzeli četvrto mjesto u generalnom plasmanu, gdje se takmičilo 950 karatista.

Zatim su se u Čitluku okitili sa osam odličja (četiri, jedno, tri), dok su u Bijeljini bili drugi u generalnom plasmanu sa 16 medalja (šest, četiri, šest). Ispred njih su završili samo takmičari iz Beogradskog karate saveza, a iza je ostalo čak 58 klubova.

Posljednja dva takmičenja u Rijeci i Novom Sadu održavala su se u istom terminu, a Banjalučani su sa oba donosili odličja. U Hrvatskoj su osvojili šest (jedna, četiri, jedna), a u Srbiji devet (dvije, jedna, šest) medalja.

“Imali smo dosta turnira u proteklom periodu i sa svakog smo se vraćali sa medaljama. Zadovoljan sam formom i rezultatima i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti”, rekao je Boris Popović, trener Energije, za Glas Srpske.

Osmoro takmičara Enegrije: Sergej Vučić, Pavle Dujaković, Nemanja Jeličić, Dejan Čučak, Milan Talić, Anja Lolić, Nikolina Mišić i Željana Pekez, Karate savez BiH i WKF federacija Republike Srpske odlikovala je zlatnim plaketama za osvojene medalje na balkanskim prvenstvima u prethodne tri godine.

Banjalučane 26. oktobra očekuje turnir u Mariboru, dok će 8. novembra biti domaćini drugog Energija-Grave kupa, na kojem će učestvovati između 600 i 700 takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije, Italije, Mađarske, Ukrajine i Njemačke.