Kaka plaćeniji i od Bekama

[dropcap]ORLANDO[/dropcap] U fudbalu se vrti ogroman novac ne samo u Evropi nego i na ostalim kontinentima, a primjer za to su i plate igrača američke MLS lige.

Najplaćeniji igrač je Brazilac Rikardo Kaka.

Nekada je to bio Dejvid Bekam, pa Klint Dempsi, a do daljeg to je Kaka koji nosi dres Orlanda. Brazilac će godišnje zarađivati 7.170.000 miliona dolara i na listi najplaćenijih igrača MLS lige prestigao je Amerikanca Klinta Dempsija, koji u dresu Sijetla zarađuje 6.700.000 dolara.

Kaka nije samo trenutno najplaćeniji nego i u istoriji MLS lige. Pomenuti tandem je vodeći i u ovom segmentu, dok je na trećem mjestu bivši reprezentativac Engleske Bekam, koji je svojevremeno igrajući za Los Anđeles Galaksi godišnje zarađivao 6.500.000 dolara. Treba istaći i to da se Kaka trenutno nalazi na pozajmici u Sao Paulu, gdje se na 9 utakmica samo jednom upisao u strijelce.

Bekam već nekoliko sezona ne igra u Americi, a i povukao se iz fudbala, pa se od aktivnih igrača na trećem mjestu po plati nalazi Majkl Bredli, koji nosi dres Toronta i ima godišnje primanja identična onima koje je imao bivši fudbaler Mančester junajteda, Real Madrida i PSŽ-a.

Zanimljivo je da su u prvih pet nalaze čak trojica Amerikanaca. Pored Dempsija i Bredlija, tu je i Lendon Donovan koji se nalazi na petom mjestu i u dresu Los Anđelesa zarađuje 4.580.000 dolara.

Od evropskih igrača koji nastupaju u MLS-u najbolje zarađuje engleski napadač Džermejn Defo. On se nalazi na četvrtom mjestu po primanjima i u Torontu ima ugovor na 4.500.000 dolara godišnje.

Kako godine prolaze, sve više sjajnih fudbalera traži “koru hljeba” u MLS ligi. Po platama, u samom vrhu se nalaze i Obafemi Martins (Sijetl, 1.750.000 dolara), Pedro Morales (Vankuver, 1.410.000)…