Ivica Olić otkrio tajnu svoje pripremljenosti

[dropcap]VOLFSBURG[/dropcap] Hrvatski fudbaler Ivica Olić je sa 35 godina trenutno najstariji fudbaler Volfsburga, ali se malo igrača “vukova” može pohvaliti da je fizički pripremljeno kao on.

U intervjuu za Sport Bild odlični napadač je objasnio tajnu svoje izdržljivosti.

“Ne znam koji je tačan razlog. Mislim da je to kod mene slučaj dobrog miksa. S jedne strane imam dobre gene. Ali, opet je vjerovatno sve počelo u detinjstvu. Već kao dijete u školi sam puno trčao, otprilike 15 kilometara. Nisam šetao, stvarno sam trčao. Siguran sam da je to odigralo ulogu. Rekao sam to i svojim sinovima”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Olić je potom dodao da vodi računa i o ishrani.

“Prije nego što sam napunio 27 godina pio sam koka-kolu, sokove i jeo sam sve. Ali, poslije sam izbacio šećer. Nema više kole, nema više sokova, čak i kafu pijem bez šećera. Ako nisam na idealnoj težini ponekad za večeru pojedem samo voće. To je jedini način da zadržim težinu i kondiciju. Vidio sam mnogo igrača koji postanu širi i sporiji s 30 godina. To se meni neće dogoditi. Želim ostati brz”, naglasio je Olić.

Brzonogi napadač je istakao da nije baš relano da igra i sa 40 godina: “Vidjećemo, ko zna.”

Olić je karijeru počeo u brodskoj Marsoniji, gdje je igrao od 1996. do 2001, s pauzom u sezoni 1998/99, kada je bio u berlinskoj Herti. Godine 2001. prešao je u Zagreb, s kojim je osvojio hrvatsko prvenstvo, pa 2002. u Dinamo, s kojim je takođe stigao do titule.

CSKA ga je kupio 2003, a s moskovskim klubom osvojio je tri titule, dva puta Kup, jednom Superkup i Kup UEFA. U polusezoni 2006/07. potpisao je ugovor na dvije i po sezone s njemačkim HSV-om, odakle se preselio u Bajern. U Volfsburg je stigao 2012.

Hrvatski reprezentativac je već 13 godina u srećnom braku sa suprugom Natali, s kojom ima dva sina, Antonija i Luku, te kćerkicu Laru.