Kuglaši kreću u boj za titulu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Kuglaška Premijer liga BiH, 12. po redu, počinje 13. i 14. septembra.

Za titulu šampiona, koju brani tuzlanska Sloboda, takmičiće se 12 klubova.

Ljetni prelazni rok nije donio značajnije promjene igračkog kadra, tako da većina klubova u novu sezonu ulazi sa provjerenim snagama. Izuzetak je ekipa Rudara iz Kaknja, koja se pojačala s nekoliko iskusnih igrača iz redova sarajevskog Željezničara.

Teslićki Mineral debitovaće u Premijer ligi, baš kao i ekipa Zrinski iz Ljubača. Oni su zauzeli mjesta dvije poslednjeplasirane ekipe u prošlogodišnjem šampionatu: Maglaja i bilećkog Hercegovca, koji takmičenje nastavljaju u entitetskim prvenstvima.

Kuglaši banjalučkog Knina su odbranili titule pobjednika Kupa RS I, treću godinu zaredom, Kup BiH. Popularne “Knindže” i ove godine imaju šampionske ambicije, piše Glas Srpske.

Na međunarodnim klupskim takmičenjima zapažen rezultat je imala ekipa Knin Revite, koja je zauzela odlično sedmo mjesto u Evropskom pokalu, održanom u njemačkom Augzburgu. Malo sportske sreće i iskustva je nedostajalo da kroz to takmičenje ostvari plasman u Ligu šampiona i time postane tek treća ekipa sa ovih prostora kojoj je to pošlo za rukom.

Upravo će to i biti cilj ove odlične ekipe da na predstojećem Evropa kupu u Varaždinu, od 29. septembra do 5. oktobra, među 15 klubova iz Evrope osvoji jedno od prvih pet mjesta, koje osiguravaju nastup u Ligi šampiona.