Gol Asmira Begovića u Ginisovoj knjizi rekorda (VIDEO)

[dropcap]LONDON[/dropcap] Asmir Begović, reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog Stouka, dobio je svoje mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda i to zbog gola koji je postigao Sautemptonu prošle sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. golman se tako pridružio useinu Boltu, Kristijanu Ronaldu, Rodžeru Federeru i drugim svjetskim sportskim asovima koji su se našli u 60. izdanju čuvene knjige.

Iako Begovića svi hvale zbog odbrana, on je nagradu dobio zbog gola koji je postigao s najveće udaljenosti (91,9 metara) na utakmici Premijer lige u sezoni 2013/2014.

“Osjećam se izvrsno jer sam dobio ovu nagradu. Kao golman nisam očekivao da se ovo desi niti da oborim ovakav rekord. Prihvatam nagradu i uživaću u njoj. Plaketa će ponosno zauzeti mjesto na zidu u mom domu”, rekao je Begović, objavljeno je na njegovoj službenoj web-stranici.

Begović se tako pridružio slavnom društvu koje čini i Rodžerer Federer koji drži nekoliko rekorda, među kojima je titula “najmoćnijeg sportiste svijeta”, najviše gren slem titula (17), najviše pobjeda na gren slemovima (265)…

Kristijano Ronaldo je na listi kao fudbaler s najviše golova u Ligi šampiona tokom kalendarske godine. Portugalac je postigao 15 golova od 13. februara do 10. decembra 2013. Osim toga, Ronaldo je sportista s najviše pratilaca na Twitteru, čak 25 miliona.

[youtube id=”jsrVNd0f710” width=”620” height=”360”]