Francuzi ne posustaju

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Padobranci iz Francuske, koji su već prvog dana Svjetskog prvenstva u padobranstvu, koje se održava na Sportskom aerodromu Zalužani u Banjaluci, imali rekordan rezultat, i drugog takmičarskog dana su bili najbolji u kenopi formejšnu u disciplini sekvenca.

Francuski kvartet opet je dobio rekordnih 14 bodova za svoj nastup, a iza njih su ostali timovi SAD (13), Rusije (11), Australije (10) i Njemačke (4).

Kenopi formejšn sa četiri padobranca, disciplina sekvenca, podrazumijeva da takmičari moraju da za dva minuta naprave određene figure po prethodno zadatom rasporedu. Prethodni rekord držao je tim SAD sa 12 poena, pišu Nezavisne novine.

Danas je održana i druga serija skokova u kenopi formejšnu sa četiri padobranca, disciplina rotacija. I tu su dominirali Francuzi, koji su za izvedbe u drugoj i trećoj seriji dobili po 22 boda, a slijede Rusija (21, 22), Bjelorusija (19, 19)…

Padobranci će se do petka, 22. avgusta, takmičiti u disciplinama skok na cilj, kenopi formejšn i figure, a takmičarski dan traje od osam do 16 časova na lokacijama aerodroma Zalužani i iza preduzeća “Stočar” u naselju Budžak.